nhpia banner

Το Νηπιαγωγείο αποτελεί τη θεμελιώδη βαθμίδα εκπαίδευσης με στόχο την ολόπλευρη καλλιέργεια της προσωπικότητας των νηπίων...  Περισσότερα

dimotiko banner

Το Δημοτικό σχολείο συνεχίζει πιο οργανωμένα την εκπαίδευση που ξεκινά χαλαρά στο χώρο του Νηπιαγωγείου...  Περισσότερα

lykeio banner

Το Γυμνάσιο συνεχίζει και το Λύκειο ολοκληρώνει τους εκπαιδευτικούς στόχους στον απαιτητικό χώρο της εκπαίδευσης...  Περισσότερα

Άρθρα

Κατηγορία: Δημοτικό

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βέροιας επισκέφτηκαν  την περασμένη εβδομάδα την όμορφη πόλη της Κοζάνης. Τα παιδιά με εφόδιο τον ενθουσιασμό τους και την αγάπη τους για γνώση οργάνωσαν σε συνεργασία με τις δασκάλες τους ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την εξόρμησή τους.

Πρώτη στάση; Το Ιστορικό – Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο. Το μουσείο αυτό βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελείται από τέσσερις ορόφους καθένας από τους οποίους φιλοξενεί εκθέματα διαφορετικής θεματολογίας.

Στον πρώτο όροφο οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με ευρήματα από την Παλαιολιθική εποχή μέχρι και τους νεότερους χρόνους. Στο δεύτερο όροφο ταξίδεψαν στο χρόνο ξεκινώντας από το 7000 π.Χ και φτάνοντας μέχρι την Άλωση της Πόλης το 1453. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν σε μια ιστορική έκθεση με αντικείμενα από τους μεγαλύτερους πολέμους που έπληξαν την Ελλάδα στα νεότερα χρόνια. Τέλος, οι μαθητές ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους με τη Λαογραφική έκθεση από τα 1640 έως τα 1960.

Επόμενη στάση για τους μικρούς ταξιδιώτες  ήταν το Δημοτικό Πάρκο της πόλης. Το καταπράσινο πάρκο με την πλούσια βλάστηση και τα εντυπωσιακά σιντριβάνια αποτέλεσε το ιδανικότερο μέρος για ξεκούραση, περίπατο και συζητήσεις. Άλλωστε ο καιρός επιφύλαξε στους μικρούς εκδρομείς μια υπέροχη, ηλιόλουστη μέρα! Τα παιδιά απόλαυσαν το τοπίο και αφού το "εξερεύνησαν" τις διαφορετικές γωνιές του πάρκου και ετοιμάστηκαν για την τελευταία στάση στην εκδρομή τους.

Το Πάρκο του Αγίου Δημητρίου, η ιδανική κατάληξη για τους μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων! Το πάρκο έμοιαζε με μια καταπράσινη όαση μέσα στην πόλη και αποτέλεσε το πλέον κατάλληλο μέρος για παιχνίδι. Οι μικροί ταξιδιώτες έπαιξαν διάφορα παιδαγωγικά παιχνίδια με τις δασκάλες τους και όταν πια κουράστηκαν συγκεντρώθηκαν στο αναψυκτήριο του πάρκου όπου απόλαυσαν ένα πλούσιο γεύμα για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους. Η ώρα για την επιστροφή έφτασε και παιδιά και δασκάλες με βαριά καρδιά πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Η εκδρομή άφησε τις ομορφότερες εντυπώσεις σε όλους, βοήθησε τα παιδιά να συσφίξουν τις σχέσεις τους και να κάνουν έναν απολογισμό μιας υπέροχης σχολικής χρονιάς!

28004703
Επισκέπτες σήμερα
Επισκέπτες χθες
816
300

Από το 2003 ξεκινήσαμε με όραμα να παρέχουμε σε αυτόν τον τόπο κάτι καλύτερο στο χώρο της εκπαίδευσης. Με εξαιρετικούς καθηγητές, σύγχρονες υποδομές και με στόχο μία παιδεία μοναδική, αλλά και προσιτή σε όλους, προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μαθητών και γονιών. Η εμπιστοσύνη που μας δείξατε είναι δέσμευση να συνεχίσουμε... Περισσότερα

info